Η Riello γιορτάζει τα 100 χρόνια της, εστιασμένη σε ένα σταθερό και βιώσιμο μέλλον

Η Riello γιορτάζει τα 100 χρόνια της, εστιασμένη σε ένα σταθερό και βιώσιμο μέλλον

Η Riello, κορυφαίος κατασκευαστής συστημάτων και τεχνολογιών θέρμανσης, κλιματισμού και ενεργειακής απόδοσης στον οικιακό και ελαφρύ εμπορικό τομέα και παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία καύσης, γιορτάζει φέτος την 100ή επέτειο παροχής καινοτόμων λύσεων θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC).

Ανάμεσα στους 400 καλεσμένους της εταιρείας, που έφτασαν από όλο τον κόσμο για την ειδική εορταστική εκδήλωση, ο διευ  λιώτης,﷽κδήλωι τα ατος Θεσσαλοαιθύνων σύμβουλος της Caloria Δημοσθένης Αναγνωστοπουλος, ο οικονομικός διευθυντής Θωμάς Σπηλιώτης και ο διευθυντής του υποκαταστήματος Θεσσαλονίκης Φάνης Πεταλούδης.

Η Riello γιορτάζει τα 100 χρόνια της, εστιασμένη σε ένα σταθερό και βιώσιμο μέλλον
Ο ιδρυτής της Caloria Ευθύμιος Αναγνωστόπουλος σε ένα κολάζ vintage φωτογραφιών πίσω από τον ομιλητή, από την 100 ετών ιστορία της RIELLO.

Από την ίδρυσή της, η Riello έχει καινοτομήσει και εξελιχθεί για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις ενός ταχέως μεταβαλλόμενου κλάδου. Σήμερα, δημιουργεί λύσεις που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος.

Η Riello αποτελεί μέρος της Carrier Global Corporation (NYSE: CARR), κορυφαίου παγκόσμιου παρόχου υγιεινών, ασφαλών, βιώσιμων και ευφυών λύσεων για κτίρια και ψυκτικές αλυσίδες. Η εφεύρεση της τεχνολογίας καύσης από τον Pilade Riello σε ένα μικρό εργαστήριο στο Legnago, κοντά στη Βερόνα της Ιταλίας, άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι βιομηχανίες παράγουν θερμότητα και ζεστό νερό. Σήμερα, η εταιρεία έχει παγκόσμιο αποτύπωμα και μια συνεχώς αυξανόμενη σειρά καινοτόμων προϊόντων για τον οικιακό και τον επαγγελματικό τομέα. Η Riello αναπτύσσει συστήματα για την επιδίωξη μιας βιώσιμης ενεργειακής μετάβασης έως το 2050, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που περιγράφεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με το Green Deal-Fit for 55.

“Είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία μας και τις πολλές λύσεις που αναπτύσσουμε και οι οποίες επιτρέπουν στους πελάτες μας να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή μετάβαση της ΕΕ”, δήλωσε ο François Audo, VP & GM, Carrier Global Comfort Solutions Europe και Riello. “Πιστεύουμε ότι οι αντλίες θερμότητας, τα υβριδικά συστήματα και οι έτοιμες για υδρογόνο τεχνολογίες, ενισχυμένες με λύσεις IoT για τη διαχείριση πολλαπλών πηγών ενέργειας, θα αποτελέσουν ένα αποτελεσματικό και ευέλικτο μείγμα που θα συνοδεύσει τη σταδιακή απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα τις επόμενες δεκαετίες.”

Η Riello, που έχει πάντα στο επίκεντρο της στρατηγικής της τη δημιουργία μιας πλήρους και διαφοροποιημένης προσφοράς προϊόντων τελευταίας τεχνολογίας, είναι έτοιμη να συνοδεύσει τη βιομηχανία σε αυτή τη λεπτή μετάβαση.

Οι ηλεκτρικές αντλίες θερμότητας και τα υβριδικά συστήματα αποτελούν μερικές από τις τεχνολογίες που βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής της για τη μείωση των εκπομπών CO2 στον κόσμο της οικιακής και επαγγελματικής θέρμανσης και κλιματισμού. Αυτή η γκάμα θα επεκταθεί και θα ενισχυθεί χάρη στην τρέχουσα επένδυση της Carrier ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή ενός νέου Κέντρου Αριστείας Ε&Α στη Villasanta (ΜΒ) μέχρι το τέλος του 2023. Ειδικότερα, το Κέντρο Αριστείας θα είναι αφιερωμένο στην καινοτομία των αντλιών θερμότητας, των λεβήτων υδρογόνου και των λύσεων IoT για την οικιακή άνεση.

Η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποτελεί έναν επιπλέον μοχλό για την επίτευξη ενεργειακής ουδετερότητας. Σήμερα, νέοι φορείς ενέργειας, όπως το υδρογόνο, βρίσκουν όλο και περισσότερο το δρόμο τους στην αγορά.

Η Riello είναι παρούσα με μια προσφορά λεβήτων με καύσιμο υδρογόνο 20% αναμεμειγμένο με μεθάνιο. Αναπτύσσει μια νέα γενιά, έτοιμη να τροφοδοτηθεί 100% με υδρογόνο με καινοτόμες τεχνολογίες. Χάρη στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης στο Angiari, η Riello αναπτύσσει επίσης μια νέα γενιά καυστήρων υψηλότερων επιδόσεων που μπορούν να λειτουργούν με αυξανόμενο ποσοστό βιοκαυσίμων. Τα τελευταία δύο χρόνια, αναπτύχθηκαν καυστήρες που λειτουργούν με μείγματα βιοκαυσίμων έως και 20% για τη Βόρεια Αμερική, ενώ στη Βόρεια Ευρώπη, ιδίως στη Γαλλία, ξεκίνησαν να λειτουργούν καυστήρες που λειτουργούν με μείγματα βιοκαυσίμων έως και 100%. Σε αυτόν τον τομέα, η Riello προέβλεψε τις νέες κανονιστικές απαιτήσεις οι οποίες απαιτούν τη χρήση βιοκαυσίμων σε ποσοστό 30% σε νέα συστήματα θέρμανσης με υγρά καύσιμα από τον Ιούλιο του 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιστορία της καινοτομίας και τις βιώσιμες τεχνολογίες για το μέλλον, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.riello.it.

Η Riello γιορτάζει τα 100 χρόνια της, εστιασμένη σε ένα σταθερό και βιώσιμο μέλλον Η Riello γιορτάζει τα 100 χρόνια της, εστιασμένη σε ένα σταθερό και βιώσιμο μέλλον Η Riello γιορτάζει τα 100 χρόνια της, εστιασμένη σε ένα σταθερό και βιώσιμο μέλλον